Logo of the Clearing-House Mechanism with link to this website

Link to our fast mirror site in the USA in collaboration with SGRP

 

 

 

 

 

 

 

 

Catalogus on-line

 

De catalogus van de bibliotheek van het Belgisch Nationaal knooppunt kan on-line worden geraadpleegd, via de algemene catalogus van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

De bibliotheek van het Nationaal knooppunt bevat reeds meer dan 2.000 referenties over biologische diversiteit, natuurbehoud en duurzame ontwikkeling, in BelgiŽ en over de hele wereld. Deze referenties zijn: boeken, tijdschriften, overdrukken, rapporten, brochures, CD-roms, videocassetten, kaarten en posters.

Zoekopties in de algemene catalogus, met eind 2001 rond de 100.000 titels, zijn:

  • auteur
  • auteur en publicatiejaar
  • titel
  • titel en publicatiejaar
  • enkele woorden uit de titel
  • ISBN-nummer.

Het codenummer van de werken uit de bibliotheek van het Nationaal knooppunt is altijd voorafgegaan door de letter R (de eerste letter van Rio de Janeiro). Deze werken kunnen op het Nationaal knooppunt worden ingekeken (gelieve met Marc Peeters op voorhand contact op te nemen, tel: 02-627 45 65, fax: 02-627 41 41). Andere werken kunnen in de leeszaal van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen worden geraadpleegd.

Toegang tot de catalogus gebeurt via een Telnet-verbinding. Indien het systeem, met het Engels als voertaal, u vraagt om een ĎUsernameí, tik dan in: LIB.

 On-line catalogus

 

Hoofdpagina > Dienstverlening > Catalogus

Laatste bijwerking  03-05-2005


©  Het Belgisch uitwisselingsweb, 2001.
Nederlandstalige versie op het Internet sinds 3 juli 2001.
Neem contact op met ons.

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen